חשיבות הטיפול בפינת העובדים בעסק
מאת: כתבת "הטורבו העסקי"
במשרדים רבים, מיד איך שנכנסים, ניתן להתרשם מעמדת קבלה מרשימה ומטופחת. פינת הקבלה מובילה למסדרון ובו חדרי-עובדים. כעת, אם ניכנס לחדר המנהל או חדר הישיבות, נתרשם שאף הם מעוצבים בטעם טוב ובצורה מרשימה. אך, אם נכנס לחדר העובדים, נופתע לגלות ריהוט "סתמי" היוצר אווירה פשוטה ומשמימה. מדוע? בעלי עסקים רבים לא מפנימים את הנקודה החשובה שהעובדים שלהם זה הדלק שמניע את העסק ולא רק ההכנסות הכלכליות בפועל.
עובדים שמרוצים במקום העבודה שלהם, עובדים עם יותר מוטיבציה ובשורה התחתונה: מגיעים לתפוקה רבה יותר. היכולת של עובד להיות מרוצה במקום העבודה שלו, היא גם פונקציה שנגזרת מעיצוב המשרד.
נאמר והעובדים שלך עובדים בטלמרקטינג. הם נמצאים ליד שולחן אחד, ארוך מאוד, עם מרווח קטן וצפוף בין תא לתא, המחולק במחיצות קטנטנות. הם אינם יכולים להתרכז בשיחות שלהם כראוי כי הם שומעים גם את השיחות של הנציגים מימינם ומשמאלם וגם את הוראות אחראי המשמרת המנהל את המרכזייה. כבר כשנכנסים לחדר כזה נוצרת תחושת "כוורת" עמוסה ולא נעימה בעליל. במבט מעמיק בתוך התאים נוכל לראות כל מיני דברים כמו קשקושי-עיפרון על השולחן והמחיצות, ואפילו מסטיקים שמודבקים מתחת לשולחן.
הסיבה להתנהגות הזו היא פשוטה: העובדים מרגישים שמזלזלים בהם, שהם עובדים ב"מסחטת יזע" כך שהיחס והנאמנות שלהם למקום הם בהתאם.
דוגמא נוספת יכולה להיות משרד אחר בו חדר העובדים הוא "אופן ספייס" (Open Space) אחד גדול, אך הריהוט הניצב בחדר הוא שבור, מתקלף, הכיסאות רעועים, והציוד הטכני: מחשבים, מסכים וכו', ישן ומתקלקל לעיתים קרובות.
גם במקרה זה נוכל לראות עובדים שעובדים בתחושת "למה אני בא לכאן כל יום?" פשוט מהסיבה שתנאי העבודה לא נעימים עבורם.
לכן, כבעלי עסקים, חשוב שתפנימו שאם העובדים שלכם נמצאים במקום שנעים להם לשהות בו, וזה לא חייב להיות משרד ההייטק הנוצץ ביותר ביקום, הם יעבדו מרצון וירצו להגיע למקום העבודה גם למחרת היום הבא.
היכולת לייצר סביבת עבודה נעימה לעובדים היא די פשוטה: תשאלו את עצמכם לו אתם הייתם מוכנים לעבוד במקום בו אתם עובדים. אם התאורה בחדר אינה מספקת, האם היה לכם נעים לעבוד 9 שעות במקום חשוך יחסית שבו אתם מאמצים את עיניכם? אם החדר קטן פיזית במימדיו ומשרה תחושה צפופה, האם היה לכם נעים להיות באווירה קלסטרופובית כזו יום שלם?
כדאי, לכן, שתיקחו לתשומת לבכם את הדברים.